Meer elektrisch gezwengel

Sinds ik de Xantia heb heb ik er al aardig wat aan verspijkerd. Dan zou je denken: "Het zal toch wel een keer klaar zijn?". Nee dus, want afgelopen week ben ik weer lekker bezig geweest. Dit maal met elektrische achterramen. Heerlijk op warme zomerse dagen om met de achterramen op een kier te rijden, zeker omdat er geen airco in de Xantia zit. En omdat de achterramen nu elektrisch zijn is het zoveel makkelijker om tijdens een rit de achterramen een stukje open te draaien. Helaas ben ik er niet aan toe gekomen foto's van het inbouwen zelf te schieten, maar geloof me: het werkt.



Van handbediende...



...naar elektrisch bediende achterramen!



En natuurlijk inclusief de schakelaars op de middenconsole.


De bedrading die ik heb gebruikt bestaat uit losse uiteinden uit de deuren en uit de middenconsole die ik nog had liggen van een sloper, zoals op de foto hierboven. De tussenliggende bedrading moest dus zelf worden getrokken, gesoldeerd en aangesloten. De kindersluitingsschakelaar heb ik vooralsnog achterwege gelaten, dat vond ik voor nu teveel gedoe, er zitten toch nooit kinderen achterin. Maar wellicht dat ik die later nog wel eens in ga bouwen.

Permalink

2 Reacties op Meer elektrisch gezwengel

  1. Anoniem zegt:

    Al een tijdje gaat bij ons het elektrisch bediende achterraam niet meer open. Heb je misschien een tekening hoe de bedrading daarvan loopt? M.vr.gr. Schouten

  2. Lastig te zeggen van hieruit. Ik zou je willen adviseren om eens het forum van de Xantiaclub te bezoeken en daar je problemen te posten met een uitgebreide beschrijving, bijvoorbeeld of de motor het wel of niet doen. Zie http://forum.xantiaclub.net, hopelijk vind je daar de oplossing!

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden 2008-2014 J. Veenstra. Mogelijk gemaakt door Blogger.