Belfast, anyone?

Het is alweer een tijd geleden dat er iets te melden viel over de rode Xantia, maar nu heb ik toch de Xant weer van een hele fraaie upgrade kunnen voorzien. Begin vorig jaar had ik een set 15 inch Belfast-velgen gekocht via een kennis van het Xantiaclub forum. Oké, ze hadden wat stoeprandschade en her en der wat krassen, maar ik dacht daar nog wel wat van te kunnen maken. Dat voorjaar heb ik de velgen stuk voor stuk geschuurd, waar nodig geplamuurd, en voorzien van vier lagen velgenlak en twee lagen blanke lak. Deze winter kon ik vier hele frisse Michelin Exalto's overnemen in de juiste maat van een andere forummer. En nadat ik laatst de banden om de velgen heb laten leggen en de wielen heb laten balanceren was dan nu het weer eindelijk geschikt genoeg om de winterbanden te verruilen voor deze zomerbanden:



Ik ben er heel erg mee in mijn nopjes, het staat boven verwachting goed! De velgen sierden toentertijd alleen de meest luxueze uitvoeringen van de Xantia, maar op mijn voormalig überkale basismodel staat het wat mij betreft minstens zo goed!

Permalink

2 Reacties op Belfast, anyone?

  1. Super Jochem! Echt heel mooi! Ben ik ook ooit eens naar op zoek geweest. Heb er toen net naast gegrepen. De mooiste velg van Citroën ooit!

  2. Dankjewel! De allermooiste weet ik niet, maar zeker één van de mooisten!

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden 2008-2014 J. Veenstra. Mogelijk gemaakt door Blogger.