Lekker verder klussen

Een paar vrije dagen, mooi weer, tijd dus om weer wat klusjes aan de Xantia te gaan doen. zo heb ik gisteren maar eens naar het gebrom van de uitlaat gekeken, de flens van de middenpijp naar de achterdemper bleek slecht te zijn. Tijd dus voor een nieuwe pijp.



Gelijk maar nieuwe klemmen geplaatst, dat scheelt weer een boel gehannes. De boel is nu weer gasdicht, maar helaas blijkt de achterdemper een beetje een brompotje te zijn. Nou ja, voor de aanstaande APK is het goed, dat is voor nu even het belangrijkste. Vanmiddag nog even de bougies vernieuwd, die waren ook wel aan de beurt.

Onlangs bleek de koelfan aan de bestuurderskant niet meer te werken, dus heb ik nog maar even de grille uitgebouwd om het ding van dichtbij te inspecteren. De as van de fan lijkt krom, waardoor het fanblad flink aanloopt en daardoor vastloopt. Die moet dus een keer worden vervangen, net als het frame van de koelfans, want de eerder genoemde onderhuidse schade blijkt ook daar te zitten: één van de bevestigingspoten waar de fanmotor op zit gemonteerd blijkt te zijn gebroken. Afijn, dat komt binnenkort wel aan de beurt.

Permalink

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden 2008-2014 J. Veenstra. Mogelijk gemaakt door Blogger.